Ravnanje puteva u Kovačici 27. februara

Posle sličnih akcija organizovanih prethodnih godina, poljoprivrednici iz Kovačice će ravnati atarske puteve ove godine već krajem februara – u subotu 27. a i dan ranije će u atare izaći drugim povodom.

U subotu 27. februara Udruženje poljoprivrednika Kovačičani  organizuje redovno prolećno ravnanje poljskih puteva u Kovačici.

Prema rečima predsednika Udruženja Jana Hriešika dan pre ravnanja puteva, u petak 26. februara, biće organizovano nasipanje puteva. 

Pomenutog petka,  26. februara, se poljoprivrednici okupljaju na tzv. Sabovoj rampi, gdje će se zemljište uzimati i nasipati tamo gde je to potrebno, odnosno tamo gde postoje jame.

Ako nekome trebaju dodatne informacije, može kontaktirati čelnike Udruženja „Kovačičani“ – predsednika Jana Hriešika ili potpredsednika Martina Tomana.

Što se tiče subotnjeg događaja ravnavanja puteva, poljoprivrednici treba da se okupe u dvorištu Mesne zajednice, gde će traktorima i priključnim mašinama ići u sve delove atara Kovačice.    

Poljoprivrednici bi trebali doći na pomenute destinacije u petak 26.  i u subotu 27. februara u 8:00 časova.

Organizatori ohrabruju poljoprivrednike da učestvuju u oba događaja na što više načina, pomažući tako da poljski putevi budu pristupačniji za predstojeću poljoprivrednu sezonu.

Po završetku ravnavanja puteva, hrana i osveženje biće osigurani za sve učesnike na pomenutoj Sabovoj rampi u 13. časova.   

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *