Otvoren foto konkurs “Ludosti i eko-mudrosti”

Zavod za javno zdravlje Pančevo desetu godinu organizuje fotokonkurs i izložbu fotografija Objektivom kroz svet oko nas. Izložba je posvećena Danu planete Zemlje i Svetskom danu zaštite životne sredine, a ovogodišnja tema je Ludosti i eko-mudrosti”

Ovi značajni ekološki datumi ove godine nas opominju da je krajnji rok da:

svoju pažnju i aktivnosti usmerimo na restauraciju planete i „resetovanje“ naših stavova…

  • resetujemo ponašanje, izbor od toga šta jedemo, kupujemo, kako se krećemo, koliko toga bespotrebno trošimo i bacamo..

  • shvatimo da je, to kako se ponašamo prema drugim živim bićima i planeti baš onako, kako ne bi želeli da se sa nama ophode.

Ideja nam je da ovom izložbom pokažemo pametne, mudre, ekološke, održive izbore, i sve ludosti koje srećemo u okruženju, one negativne, i pre svega one pozitivne koje mogu biti ideje za velike eko-mudrosti.

Zamišljeno je da izložba bude konciprana od fotografija prirode Srbije u kojima se ogleda i pozitivan i negativan aspekt životne sredine Srbije i uticaj čoveka na prirodu Srbije. Cilj nam je da istaknemo primere i ideje za obnovu naše svesti i našeg življenja u skladu sa prirodom.

Izložba se organizuje pod patronatom Fotosaveza Srbije (2021/42)

Prihvataće se fotografije koje se odnose na sve segmente životne sredine.

Izložba će se realizovati u dva segmenta: Izložba fotografija mladih do 16 godina  i Izložba fotografija odraslih autora.

Svaki autor može da podnese do 4 fotografije u digitalnom obliku u boji ili crno-bele. Propozicije I prijava na www.fotoss.org ; www.zjzpa.org.rs.  Prijem radova do 25. aprila 2021. Konkurs je bez kotizacije.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *