Kovid-19: U opštini blago smanjenje broja aktivnih slučajeva

Na teritoriji opštine Kovačica se danas beleži blago smanjenje broja aktivnih slučajeva. Trenutno je 390 osoba pozitivno na korona virus. Prema poslednjim podacima iz kovačičke kovid ambulante najviše aktivnih slučajeva se beleži u Kovačici 121, zatim Crepaji 104, Padini 65, Debeljači 46, Uzdinu 23, Samošu 15, dok je u Idvoru i Putnikovu potvrđeno po osam slučajeva. Na bolničkom lečenju se nalazi 25 naših sugrađana. Danas do 12 sati u kovid ambulanti u Kovačici pregledano je 95 osoba, testirano 27 pacijenata, od toga je kod njih 7 potvrđeno prisustvo korona virusa. 

Kako saznajemo u Domu zdravlja Kovačica, od početka masovne imunizacije stanovništva zaključno sa 1. novembrom, prvu dozu vakcine primilo je 7.956 ljudi, revakcinisane su 7.553 osobe, dok je treću dozu primilo 2.170 građana. Ukupno je dato 17.679 doza vakcina. U domu zdravlja Kovačica je trenutno pored Sinofarm i Fajzer vakcina dostupan i Torlakov Sputnjik. Doza ima dovoljno a građani se za vakcinaciju mogu prijaviti putem opštinskog kontakt centra na broj 063 102 04 13. Vakcinacija Sputnjikom se obavlja samo u domu zdravlja u Kovačici, dok se Fajzer i Sinofarm mogu primiti i u ambulantama i zdravstvenim stanicama koje rade u kovačičkoj opštini. Doktorka Svetlana Gavrilović, koordinatorka za imunizaciju u Domu zdravlja Kovačica kaže da građani već mogu treću dozu vakcine primiti nakon četiri meseca posle revakcine Sinofarmom, odnosno pet meseci posle druge doze Fajzerom, Astra-Zenekom ili Sputnjikom V.

Vakcinacija se u kovačičkom domu zdravlja obavlja od 8 do 18 sati, vikendom od 8 do 12 časova, dok se u zdravstvenim stanicama u Padini, Debeljači i Crepaji vakcinacija sprovodi u vremenu od 8 do 16 sati a u ambulantama u Idvoru, Uzdinu i Samošu od 8 do 14 časova. 

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *