Održano svečano proglašenje najboljih sportista opštine Kovačica

U velikoj sali Mesne zajednice u Kovačici 14. januara su proglašeni najbolji sportisti za 2021. godinu.

Za sportistkinju godine proglašena je stonoteniserka STK „Slavija 96“ iz Kovačice Jana  Havelova, za sportistu godine fudbaler FK „Polet“ iz Idvora Danijel Bartoš.

Dobitnici nagrada su i: u kategoriji sportskih nada karatistkinja KK „Kovačica“ Ivana Mravik, kod kadeta karatista KK „Kovačica“ Nikola Subin i karatista iz Padine Kristijan Slivka, kod kadetkinja kuglašica „Slavije“ Tamara Milosavljević, u ekipnoj kategoriji kadetkinje STK „Slavija 96“ iz Kovačice i kadeti ORK „Crepaja“.

Padinski kuglaš Želislav Jakab najbolji je junior a kovačička kuglašica Ivana Marko najbolja juniorka, najbolji juniorki kolektiv u muškoj konkurenciji je KK „Dolina“ iz Padine a najbolje juniorke su kuglašice „Slavije“ iz Kovačice.

U kategoriji seniora najbolji rukometaš je Dušan Cvetanovski iz ORK „Crepaja“, najbolja seniorka je Ana Kuharikova iz K.K. „Slavija“ Kovačica, najbolja seniorska ekipa je FK „Polet“ iz Idvora u muškoj i najbolja seniorska ekipa kod dama je STK „Unirea“ iz Uzdina. 

Za promociju sporta opštine Kovačica priznanja su dobili Kovačičanka Dagmar Husarikova, plivačica „Dinama“ iz Pančeva i Kovačičanin Mihal Šulja, ultramaratonac, član AK „Dinamo“ iz Pančeva. 

Nagradu za sportskog radnika dobili su Peter Balogi iz FK „Spartak 1911“ iz Debeljače, Vladimir Georgijevski iz ORK „Crepaja“ i Zita Tokai, trener u KK „Slavija“ iz Kovačice i trener mlađih kategorija u reprezentaciji Srbije.

Priznanje zaslužni sportista dobio je fudbaler Boban Ilić iz Samoša a pomenuto priznanje dodeljeno je posthumno Pavelu Birešu, vrhunskom fudbaleru, koji se posle završetka aktivne fudbalske karijere bavio i kuglanjem.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *