Istorijat RK „Unirea“ iz pera Vasile Babrbua

Uzdinski novinar Vasile Barbu, dugogodišnji dopisnik iz Uzdina i opštine Kovačice dnevnih listova – Sportske novosti iz Zagreba i Sporta iz Beograda – izdao je nedavno već drugu knjigu o 45-godišnjem istorijatu Rukometnog kluba „Unirea“ iz Uzdina, sa tekstovima na rumunskom jeziku, bogato ilustovanu fotografijama, rezultatima, statističkim podacima, imenima i prezimena rukometašica i rukometaša Uniree koji su se takmičili u ovom drematičnom i dinamičnom sportu.

Vasile Barbu je odličan poznavalac rukometnog sporta: osnivač je Uniree, predsednik u nekoliko navrata, bivši golman i kapiten tima, kao i kroničar uzdinskog kluba. 

Poznati i priznati dopisnik iz naše sredine i ostalih jugoslovenskih, srpskih i rumunskih medija, kao i medija na rumunskom jeziku kod nas, obuhvatio je istorijat žuto-plavog kluba na 213 strana velikog formata. 

 

Vasile Barbu je od 2019. godine penzioner, ali i dalje aktivan u mesečniku Tibiskus čiji je osnivač, kao i ostalim pisanim i elektronskim medijima. 

Hodajuća je enciklopedija Uzdina, izdavač je bezbroj knjiga na rumunskom, ali i srpskom jeziku – posebno o Uzdinu. 

Pratio je i rast i razvoj uzdinskih stonotenisera do šampionskih visina a posebn prvu šampionsku generaciju 1985/86 sa trenerom Bosikom, Ilijom Lupuleskuom, Mirčea Maranom i drugim asovima. 

Raritet je, što u eri elektronike i dalje piše na mašini za štampanje.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *