Pažljivkova smotra: Žebe iz Crepaje odnele dve pobede

Agencija za bezbednost u saobraćaju i Savet za bezbednost u saobraćaju opštine Kovačica su u petak 18. marta organizovali prvu Pažljivkovu smotru.

Takmičenje u poznavanju propisa i saobraćajnih pravila za učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola, kao i predškolce iz opštine Kovačica organizovano je u osnovnoj školi Maršal Tito u Padini. Takmičenje se sastajalo iz tri igre koje su bile prilagođene uzrastu ekipa a zadaci su se ticali bezbednosti u saobraćaju.

Svaka ekipa je brojala po četiri člana. Deca nisu imala nimalo lake zadatke, i to od prepoznavanja zvukova u saobraćaju pa sve do saobraćajnih pravila. U kategoriji dece predškolskog uzrasta najbolja je bila mešovita ekipa koju su činili predškolci iz Uzdina, Idvora i Samoša.

U kategoriji učenika prvog razreda pobedila je ekipa Žeba iz osnovne škole Sava Žebeljan iz Crepaje, dok je u kategoriji učenika drugog razreda najbolja bila takođe ekipa Žeba iz Crepaje.

Za svakog učesnika je Savet za bezbednost u saobraćaju opštine Kovačica obezbedio kacige, majice i bedževe, dok su najbolje ekipe dobile medalje i pehare. Osim plasmana na regionalnu smotru, članovi pobedničkih ekipa dobili su i pametne satove.

Cilj Pažljivkove smotre je upoznavanje dece sa osnovnim pravilima u saobraćaju. Regionalno takmičenje biće organizovano u Vršcu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *