Mihal Šulja na državnom prvenstvu brani trofej i juri rekord

Ultramaratonski klub „Paligo palus Palić“ u saradnji sa Srpskim atletskim savezom i međunarodnom ultranaratonskom organizacijom po 16. put organizuje u Velikom parku kod Palićkog jezera ultramaratonske trke na 6 sati, 12 sati, 24 časa, 50 km i 100 km. Međunarodni ultramaraton i državno prvenstvo održavaju se u subotu 4. juna i nedelju 5. juna. 

Naš proslavljeni as, reprezentativac Srbije i jedan od najboljih ulltramaratonaca na svetu Mihal Šulja učestvuje u dve trke na 100 km i 12 sati, pošto je start trka u isto vreme. U disciplini 100 km je to ujedno i prvenstvo Srbije gde će Šulja pokušati da pobedi, doć će na 12 sati Kovačičanin pokušati da obori i rekord Srbije.

Podsetimo, ove godine je „banatski Mihalić“  za tri meseca oborio tri rekorda. Na otvorenom prvenstvu Poljske u ultramaratonu na 24 sata član AK „Dinamo“ Pančevo je 14. maja istrčao 257 kilometara i 100 metara.  Tim rezultatom nadmašio je rekord Srbije za 25 kilometara. 

Još dva rezultata ove godine bolja su mu od državnih rekorda: na 100 kilometara – 6 sati 57 minuta 27 sekundi u Slavonskom Brodu u Hrvatskoj 5. marta i na 6 sati – 83 kilometra 550 metara  u poljskom Horžovu 23. aprila.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *