Za Izabelu dve pobede i jedan poraz

Mediteranske igre u Oranu završene su za srpske predstavnike u stonom tenisu. Nakon što je medalja u ekipnoj konkurenciji žena nesrećno izmakla, borbu u singlu vodili su Izabela Lupulesku, Sabina Šurjan, Marko Jevtović i Dimitrije Levajac.

Pohod ka visokom plasmanu u singlu Lupulesku je započela ostvarivši dve pobede i poraz u prvoj grupnoj fazi. Bolja od nje bila je mlada Pavad iz Francuske (0:4), dok je Kulakčeken iz Turske savladala sa 4:2, kao i Lograibi iz Alžira sa 4:1.

Izvrsna je bila Izabela u drugoj grupnoj fazi u kojoj je vezala pobede nad tri rivalke, Altinkajom iz Turske (4:0), Žang iz Španije (4:1) i Pikolin iz Italije.

To joj je donelo plasman u četvrtfinale i najbolji rezultat od srpskih predstavnika, ali je sledeća prepreka bila teško premostiva. Bolja od nje u borbi za polufinale bila je Azijatkinja u dresu Portugala, Jieni Šao, rezultatom 4:1.

Čak i kada su Mediteranske igre u pitanju, nije bilo moguće izbeći podijum satkan od azijskih stonoteniserki. Šampionka je Šiaošin Jang iz Monaka, drugoplasirana Jieni Šao iz Portugala, dok je bronza pripala Mariji Ksiao Jao iz Španije.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *