„Slike koje su obeležile naše postojanje“ u Uzdinu

U okviru Dana Uzdinuu petak 15. juna su upriličene dve izložbe.

U organizaciji Književno umetničkog društva Tibiskus u prostorijama Rumunske kuće u Uzdinu otvorena je izložba pod nazivom „Slike koje su obeležile naše postojanje“, gde su prikazane stare fotografijeinstitucija, događaja i ljudi koje su obeležile postojanje Uzdina i uzdinaca. Na istom mestu i u isto vreme otvorena je i izložba Dorine Magdu iz Uzdina, članice Udruženja žena Bakice. Ona je predstavila svoje radove radjene dekupaž tehnikom.

Ovo je ujedno bila prva izložba ove umetnice iz Uzdina. Dorina oduvek je volela da crta, dok nije otkrila ovu tehniku rada crtanja – dekupaž, koja joj je postala hobi od kad se penzionisala.

Na otvaranju izložbi govorili su predsednik „Tibiskusa“, Vasile Barbu i predsednica U.Ž. „Bakice“, Ana Boier, koja je istakla da je Dorina članica ovog Udruiženja već deset godina od kada i slika na suvenirima tradicionalnu rumunsku nošnju Uzdina. Dorina redovno predstavlja svoje radove na raznim manifestacijama na kojima učestvuje uzdinsko Udruženje žena. Mislim da se ljudima svidja ovo što radim, zaključila je ova umetnica.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *