Od jedan do dva: U petak mladi imaju reč

Jedna od članica Udruženja građana Oko info Kovačica, Ana Suhanek, trenutno radi na projektu Društvene mreže – izazovni gadžet za mlade. Projekat Udruženje sprovodi u saradnji sa Kanalom Vis iz Makedonije, te je važno istaći da je reč o međugraničnom projektu. On se sprovodi uz podršku BIRN-a i EU.

Cilj projekta je da se otkriju navike i interesovanja mladih osoba, uzrasta od 15 do 19 godina, na društvenim mrežama. Prema rečima Ane Suhanek, a na osnovu razgovora sa mladima, tokom realizacije projekta potrebno je da se dođe do važih uvida u sklonosti mladih ali i da se sagleda na koji način se mladi bore, ili ne, sa neprihvatljivim ponašanjem na društvenim mrežama.

Ana Suhanek, jedan od članova tima koji radi na ovom projektu, istakla je da mladi žele da pričaju o svojim interesovanjima, da žele da podele svoja iskustva i svoj pogled na virtuelni svet kojim su okruženi 24/7, ali da za to stariji, pa i njihovi roditelji, često moraju imati njihovo poverenje.

– U skladu sa tim, dok sprovodimo istraživanje na ovu temu, razgovaraćemo i sa psihologom iz Centra za socijalni rad Kovačica kako bismo dobili još bolji uvid kako se adolescenti iz osetljivih sredina nose sa pritiscima koji se neretko nalaze na društvenim mrežama. Pored toga, ovim putem pozivam sve mlade da nas slušaju u okviru radijske emisije Od jedan do dva na Radiju Kovačica u petak, 27. januara kako bismo ih bolje upoznali na temu kojom se bavimo.

Nevena Gligorijevic

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *