Šahisti Kovačice vicešampioni lige, za šahiste Spartaka još jedno kolo

Šahisti Šahovskog kluba “Kovačica” iz Kovačice osvojili su drugo mesto u Vojvođanskoj ligi – grupa Jug posle poslednjeg kola prvenstva u kojem su pobedili kod kuće Slogu iz Plandišta rezultatom 3,5:2,5.

Šampionsku titulu su prema očekivanju osvojili majstori igre na 64 polja iz Šahovskog kluba “Bora Kostić” iz Vršca koji su osvojili 34 poena, dva više od Kovačičana. Za šahiste iz “sela naive” je vicešampionska titula u jakoj konkurenciji izuzetan uspeh a imajući u vidu i najveći uspeh u istoriji kluba u Kupu Vojvodine koji su ostvarili pre nekoliko meseci, ovo je jedna od najuspešnijih sezona od osnivanja kluba 1932. godine. Pre nekoliko godina je Šahovski klub “Kovačica” igrao jednu sezonu u Drugoj ligi Srbije što je najbolji ligaški rezultat Kovačičana.
Šahistima Spartaka iz Debeljače do kraja takmičenja u Južnobanatskoj ligi predstoji još jedno kolo: u sledećem su zbog odustajanja iz šampionata druge ekipe Šahovskog kluba “Svetozar Gligorić” iz Pančeva slobodni a u poslednjem 13. kolu igraju 8. oktobra protiv Kefala u Omoljici. U 11. kolu su izgubili od Šahovskog kluba “Aljehin” iz Pančeva 2,5:3,5. Na tabeli su Debeljačani trenutno deveti sa 22 osvojena poena.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *