Naš Matija Lukić u košarkaškoj reprezentaciji Srbije

Naše gore list, „Kovačičanin“ koji živi u Roterdamu, Matija Lukić pozvan je na predselektivno trodnevno okupljanje košarkaške reprezentacije Srbije do 16 godina u Zavod za sport i medicinu sporta.

Okupljanje reprezentativaca je 31. maja u hotelu „Trim“ na Košutnjaku kada počinju i pripreme pod vođstvom trenera Milenka Tepića.

Matija Lukić je uz još jednog igrača najmlađe godište – 2009., ostali košarkaši su 2008. Pozvano je ukupno 26 igrača.

Evropsko prvenstvo za košarkaše do 16 godina je u Grčkoj u avgustu.

Matija Lukić igra od prošle godine košarku za čuvenu Akademiju Pablo Laso u Španiji. Ono što je Mega u Srbiji, to u Španiji prave u Akademiji Pablo Laso – orijentišu se samo na mlade igrače i njihov razvoj. U akademiji legendarnog igrača Real Madrida Pabla Lasa kojeg je trenirao i Željko Obradović, je nedavno Matija Lukić odigrao dve utakmice upravo protiv „belog baleta“ – igrača do 16 i igrača do 18 godina koji su novi šampioni Evrope. Matija je prethodnih šest leta provodio u Srbiji – na košarkaškim kampovima Miloša Teodosića Teo 4 na Srebrnom jezeru i evropskim fudbalskim utakmicama njegove voljene Crvene zvezde.

Otac Matije, Aleksandar Lukić, je u Jugoslaviji igrao za nekoliko srpskih klubova i u drugom državnom rangu, da bi prešavši u Holandiju postao legenda Košarkaškog kluba Roterdam.

Jan Špringel

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *