Biblioteka objavila deveti Kovačički mozaik

Opštinska biblioteka Kovačica objavila je deveti opštinski konkurs književnog i informatičko – kreativnog stvaralaštva na srpskom jeziku i jezicima nacionalnih zajednica – slovačkom, madjarskom i rumunskom, namenjen učenicima osnovnih i srednjih škola, studentima i odraslim ljubiteljima lepe reči. Cilj konkursa konkursa “Kovačički mozaik” je unapredjenje, razvoj i prezentacija književnog stvaralaštva i kreativnosti.

Književni konkurs podeljen je u tri kategorije : prva kategorija obuhvata učenike od prvog do četvrtog razreda, druga učenike od petog do osmog razreda a treća srednjoškolce, studente i odrasle.

Učesnik može da pošalje najviše tri prozna ili poetska dela do sada neobjavljivana i potpisana šifrom. Razrešenje šifre odnosno ime i prezime autora treba dostaviti u posebnoj koverti. Na svaki poslati rad treba naznačiti kategoriju u kojoj učestvuje. Rukopisi konkursnih radova se ne vraćaju. Teme osmog kovačičkog mozaika su
– Priče iz starog Banata
– „Ko vidi taj i veruje; Neka govori onaj koji ima šta da kaže“
– Najslađe za kraj
– Slobodna tema

Kada je reč o informatičko – kreativnom radu tema je slobodna, vremenski okvir treba da bude veličina fima ili prezentacije do 20 megabajti a trajanje do 3 minuta. Forma konkursnog rada treba da bude PowerPoint prezentacija ili video klip. Prilozi se mogu poslati na mail adresu biblioteka.kovacica@gmail.com.

Radove koji zadovolje odredjenu umetničku ili dokumentacionu formu ocenjivaće stručna komisija i dodeliće tri glavne nagrade u svakoj kategoriji. Konkurs traje do 03. aprila a objavljivanje rezultata i dodela nagrada biće svečano upriličeni na svetski dan knjige i autorskih prava 23. aprila.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *